Ronde van Tim Krabbé

De Ronde van Tim Krabbé is met veel plezier negen keer zeer succesvol georganiseerd.

Van 2003 tot 2011 zijn door Fiets & Beleving negen succesvolle Rondes van Tim Krabbé georganiseerd. Het boek De Renner en de schrijver Tim Krabbé stonden hier in centraal. Het evenement vond plaats in de Cévennen, het -door ons zelf uitgeroepen- mooiste fietsgebied van Frankrijk. Lang geleden bedachten en ontwikkelden Pascal Vergeer en Gerrit Slingerland dit evenement tot een bijzonder evenement waarbij de boeken van Krabbé en de inbreng van de schrijver leidde tot prachtige etappes en mooie verhalen tijdens de fietsweek.

De uitgebreide verzorging tijdens de etappes en de tijdrit op de Col d’Uglas maakten het tot een traditie waar honderden fietsers uit Nederland en België en een enkele deelnemer van daarbuiten aan deelnamen. De uitslag van de tijdrit op de Col d’Uglas is vele jaren bijgehouden, door deelnemers en de organisatie, in de zgn. Slechtvalkkalender. klik hier om de ranglijst op de Slechtvalkkalender te bekijken.

Door de jaren heen zijn er ook veel verschillende reisverslagen geschreven. Eén van de deelneemsters schreef een mooi verslag dat u hier kunt lezen. Twee andere bijzondere verhalen over de Ronde kunt u hieronder lezen.

Een deel van de mooie omgeving die de Ronde van Tim Krabbé kenmerkte is opgenomen in de Tour des Cévennes-Provence.

Klik hier voor om een kijkje te nemen in ons fotoarchief!